31 Mayıs 2012 Perşembe

Kayıp Ruhlar Kasabası-Bizenghast


Bu manganın konusu Dinah adında bir kızın ve Vincent adındaki arkadaşının başından geçen tuhaf olaylar. Kız ebeveynelerini çok küçük yaşta kaybetmiş ve halasına teslim edilmiş. Arada bir hayaletler yüzünden kriz geçiriyor ve biraz da korkak. Ama mistik bir havası var ve mangayı çekici kılan da bu zaten. 

Bir gün Vincent ve Dinah ormanda gezerlerken tuhaf bir mezarlığa rastlıyorlar ve bir "temizlikçi" ile bir anlaşma yapıyorlar. Aslında sadece Dinah yapıyor, Vincent kızı yalnız bırakmak istemiyor. Yaptıkları anlaşmaya göre  kurtarılmaya layık hayaletleri huzura kavuşturmalılar. Yoksa Dinah ölecek...

Manganın sonundaki fanartların bazıları çok hoştu. Çok sevdim ben şahsen u.u

Labirente Geri Dönüş

Bugün 2 yeni manga buldum. Diğerini de başka bir postta yazmayı düşünüyorum çünkü konularını da anlatacağım her zamanki gibi u.u

Annesiyle babasının pek umursamadığı, genelde ablasıyla beraber yaşayan birçok şeyde başarısız ama aşırı yakışıklı (yukarıdaki kapak resminde sağdaki) biri var. Adı Toby. Tabi ki başrol yani bu kadar tatlı bir karakter anca başrol olur başka ne yapabilirlerdi ki ._. Toby'nin "dilerim.." diye başlayan cümlelerindeki dilekleri her zaman gerçekleşiyor ve bu yüzden birçok kötü olay geçiyor başından. Bir gün hortlak kralı ya da onun gibi bir görevi olan adamla karşılaşıyor. (soldaki adam) (mangakanın sarışın erkeklere ilgisi var bence). Kral Toby'ye o güne kadar olan bütün dileklerini gerçekleştirdiğini söylüyor. Toby ona ihtiyacı olmadığını söylüyor ve kral da gidiyor. Bir gün bir şekilde malum kralın mekanına giriyor ve birkaç olaydan sonra kendini kralın düzenlediği büyük bir partide buluyor. Parti iyi güzel falan derken kral, varisinin Toby olduğunu açıklayıp ortadan kayboluyor.
.
.
.
Devamı yok! Çünkü bu sadece 1. cilt. 3-4 cildi vardı sanırım aldığım yerde ama ben henüz okumadım ve hikaye baya sardı. Tavsiye ederim şahsen. Birkaç boş balona rastladım okurken. Düzenlemesi de yeterince iyi yapılmamıştı benden söylemesi u.u

Puzzle

Buna da bulaştım evet! Puzlle yaptım. Hem de ben yani ._. 500 parçalık ama olsun u.u Keith Kimberlin imzalı bir puzzledı. Asıl istediğim Luis Ryo'nun yada Victoria Frances'in puzllelarını yapmak ama cesaret edemiyorum onlara ._. Victoria ablamızın zaten 1500 parçadan aşağı yok sanırım. Luis'in 1000 parçalıklarına dadanacağım gibi duruyor bu gidişle.

Yapım aşamalarındaki fotoğraflar:







Bitmesini bekliyordunuz değil mi? Çok beklersiniz (aslında ben de bekliyorum hala ._. çok bekleriz o zaman) 2 parça kayıp görüldüğü gibi artık ne zamana gelir bilemiyorum u.u Sonuçta tamamladım mı TAMAMLADIM! 

19 Mayıs 2012 Cumartesi

Osu!

"Osu!" adında bir oyun bu yazımın konusu olacak. Nasıl anlatsam nasıl anlatsam diye düşünüyorum. Gerçi ben de bilmiyorum ama bir yerden başlayayım devamı gelir u.u
Daha önce böyle bir oyun oynamamıştım. Mantık olarak Guitar Hero'ya benziyor ama sadece mouse kullanılıyor. Ekrana yuvarlaklar geliyor siz de onlara tıklıyorsunuz. Anlatınca basit gibi geliyor ama hiç öyle değil o.o Guitar Hero'da expert yapamadığım çok az şarkı olmasına rağmen Osu!'da en fazla 3 yıldızlı şarkıları tamamlayabildim. (Dün başladım) Onu da en fazla C rankingle ._. Ama şarkılar güzel, tema şeker, oynanışı hoş. Yani sıkıldıkça açıp oynanabilecek bir oyun. Bıktırmıyor.
3 temel hareket var. Birincisi sadece bir yuvarlak gördüğünüzde yapılacak hareket. Doğru zamanda (yukarıdaki resimdeki yeşil halka küçülüp içerideki yuvarlakla buluştuğu an) sadece tıklamanız yeterli. İkinci hareket tam olarak yuarıdaki resim. Yuvarlak küçüldüğünde mouse ile tıklayıp diğer yuvarlağa doğru çekiyorsunuz eğer ok içareti varsa aynı yerden geri dönmeniz gerek.
Üçüncü hareket yukarıdaki devasa daire. Bu çıkınca ölümüne daireler çizmelisiniz. ne kadar çok daire çizerseniz o kadar çok puan alırsınız.
Tabi ben böyle anlatınca biraz tuhaf oldu. Yeni başlayanlar için tutorial aşağıda.
 
Buradaki adam batırmış ama siz anladınız olayı.

 Bu da bitirebildiğim ilk şarkıydı. Bitirebilmek için öncesinde 20 dakika falan boş boş çabalmıştım. 2 yıldızlı falan sanırım. Sonuç pek iç açıcı değil ama başarabilmek de bir şey tabi u.u
Oyunu indirip kayıt olduktan sonra istediğiniz şarkıyı Beatmap'ten seçip indirebiliyorsunuz.
Osu!'a buradan ulaşabilirsiniz.

13 Mayıs 2012 Pazar

Juniper's Knot

Bir digital novel. İngilizce digital novellar zor bulunuyor zaten. En azından ben zor buluyorum.


Yeraltından çıkıp dünyayı keşfetmeye çalışan dişi bir zebaninin erkek bir insan çocukla arasında geçen konuşma konu alınmış. Hikaye bir yerde sıkmaya başladı ama karakterler (özellikle zebani) çok tatlıydı o yüzden sarmasa bile sonuna kadar gittim.

Bunlar da hoşuma giden karelerdi. 

 Tatlı zebani :3



12 Mayıs 2012 Cumartesi

KERA!

SELAM MİLLET!
Çok çok çok çok çok çok heyecanlıyım şu an yerimde duramıyorum. Çünkü şu mini mini minnacık Mersin'de ilk defa bir Japon restoranına gittim bugüüünnn!


Yerin adı "Murasaki Cafe". Ortamın havası dekoru falan muhteşemdi. Servis, yemekler falan harikaydı. İngilizce ve Japonca mangalar ve dergiler vardı. Bir dergiyi elimden bırakamamıştım. Adı Kera. Yemekten sonra dayanamadım ve görevliye satın alıp alamayacağımı söyledim ve düpedüz dergiye yapıştım. Artık nasıl baktıysam adama normalde satmadıkları halde satabileceğini söyledi ve dolu gözlerle aldım dergiyi. Malesef fotoğraf makinemi evde unuttuğum için bir dahaki gidişimde uzun uzun fotoğraflarla birlikte yorumlarımı yazacağım ama bu yazımın konusu dergi hakkında.

Bu kapağa vuruldum. O dudaklar ne kızım öyle!! Bende neden yok!! Tırnaklara bir şey demiyorum zaten ._.

Derginin içinden beğendiğim birkaç sayfayı ekliyorum aşağıya.

Hep yukarıdaki gibi bir okul formam olsun istedim T_T (Çok beklerim biliyorum.)





 Bir Lady Gaga çakması gördüm sanki. Oo ikiymiş pardon.


 Huu bu çok şeker.

Bunlar da tutoriallar. Beğendiklerimi seçtim :3
Bu favorim. Çok şeker bir yüzü var *-*

Hayallerimin şehri Harajuku'dan kareler:








SHINee!! Hiiaa Taemin... <3

Oha diyorum başka da bir şey demiyorum ._.

Lenslere bittim ama ben O_O

Bunu sona bırakmıştım ama resmi yüklerken sayfa dondu mal oldu falan kaldıramadı O_O

Bu günlük bu kadaaaar. Zaten galeriye çevirdim blogu :D Biraz daha karıştırayım ben dergilerimi :3