15 Temmuz 2012 Pazar

Drizzt Efsanesi Kitap 1- Anayurt



Unutulmuş Diyarlar'a da yeni başladım evet... LAN ÇOK GÜZELDİİİİ!!!!1111 Feci iyiydi .____. elimdeki kitabı bitirir bitirmez ikincisi alıp devam etmeyi düşünüyorum şahsen. Konusu diğer fantastik kitaplarda karşılaşmadığım bir elf türüyle ilgili.

Kara elfler, yüzey elfleri olan "faeryler" ile yaşadıkları bir anlaşmazlık yüzünden yeraltına çekilip binlerce yıl orada yaşıyorlar. Tanrılarına yüz çevirip örümcek kraliçe (ya da tanrıça artık her neyse) Lloth'a tapmaya başlıyorlar. Vücutları yeraltında yaşamaya adapte olduğu için boyları çok kısa (1.30 civarı) ve isimlerinden anlaşıldığı gibi siyah tenleri var. Bir nevi zenci elfler de diyebiliriz. Beyaz saçlar ve kırmızı gözler genel özellikleri. Işıkta göremiyorlar ama infra görüş yeteneğine sahipler. Yani cisimleri ısılarıyla algılıyorlar. Menzoberranzan isminde bir yerde yaşıyorlar. Kara elf soyluları "aileler" olarak gruplaşmış durumda. Birinci aile en değerlisi. İkinci aile bir alt seviye falan o şekilde gidiyor.
Cinayet, tanık bırakılmadan işlendiği zaman katile saygı duyuluyor. Kanıt bırakıldığında ise katil bulunup öldürülüyor. Sakat doğan çocuklar örümcek kraliçe Lloth için kurban ediliyor. Bir ailenin başka bir aileye savaş açıp gizlice düşman ailedeki herkesi öldürmesi ise diğer drowlar(yani kara elfler) tarafından sessizce alkışlanıyor bile.

Do'Urden ailesi, ki kendileri Menzoberranzan'ın 10. evidir, DeVir ailesini (9. ev) bir gece sessizce ortadan kaldırıyor. O gece Lloth'a 3. oğul olan doğmamış çocuğu kurban etmeye söz veriyorlar. Ama çocuk doğduğu sırada erkek kardeşlerden biri diğerini öldürüyor ve doğan çocuğun kurban edilmesine gerek kalmıyor. Kitap, o çocuğun hayatını anlatıyor. Menekşe gözlü Drizzt Do'Urden. Onun kalbinde diğer drowlarda olmayan bir şey var... Sevgi ve merhamet gibi... ve Drizzt Do'Urden, bunların kesinlikle kabul görmediği vahşi ve acımasız Menzoberranzan'da ayakta kalmaya çalışıyor.

Bir solukta okuduğum bir kitaptı ve bence mükemmeldi..

2 yorum:

  1. Drizzt süperdir zaten bu ilk üçlemeye bayılırım ben de. Sonraki kitapları da güzel ama her seride Drizzt'in iyice uçuk bir karakter olması biraz abartılı oluyor. Çoğu kişi bundan şikayetçi. Salvatore'un kitap karakterleri genelde hep süper kahramanlar oluyor nedense. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğu kişi ne düşünüyor bilmiyorum ama 2. kitabı bitirdim az önce hala da seviyorum Drizzt'i v.v Gerçi illithid bölümleri sıktı Zaknafein gelene kadar ama sanırım sadece o kısımda sıkıldım :D

      Sil