13 Haziran 2012 Çarşamba

Söylemeyeceğine Söz Ver "Bu Gece Birini Öldürdüm..."


Bu sabah kitapçıda dolanıyordum ve uzun zamandır cinayet romanı okumadığımı farkettim. Rafların en üstünde bu kitap gözüme ilişti ve ben karamsar küçük kız çocuklarına bayılırım. Kapak resmi çok hoşuma gittiği için yapıştım kitaba. Akşam 7 gibi de bitirmiştim.



"Kırk bir yaşındaki okul hemşiresi, Alzheimer hastası olan annesi ile ilgilenmek için kırsaldaki evine dönmüştür. Geldiği ilk gece bir cinayet olur ve küçük bir kız öldürülür. Bu olay, kadının çocukluğunda yaşanan bir başka cinayetle esrarengiz bir biçimde benzemektedir. Sınıf arkadaşları tarafından "Patates Kız" denilerek alay edilen ve dışlanan yoksul arkadaşı Del de otuz yıl önce aynı şekilde öldürülmüştür. Del'in katili asla bulunamamış, o günden sonra küçük kız, hayalet hikayeleri ve efsanelerle ölümsüzleşmiştir.

Şimdi, yeni cinayetin soruşturması kahramanımızı (Rina: aman ne kahraman, pf tırt) karşı konulamaz bir şekilde içine çekerken, geçmiş ve gelecek korkunç, beklenmedik bir şekilde bir araya geliyor. Çünkü hiçbir şey görüdüğü gibi değil...

Ve gençliğin hayalet hikayeleri unutulmaktan çok uzak."

Kitabın arka kapağındaki yazıyı yukarıda aynen aktardım. Çünkü artık alıştınız ben anlattığım zaman kitapta ne var ne yok anlatıyorum sonra bir heyecanı kalmıyor. Kendimi frenleyemiyorum. Asıl adam bence Del'di. Yani patates kız. Karakteri çok etkileyiciydi. Benim zihnimde oluşan Del muhteşemdi. Sonunu tahmin etmek o kadar da zor olmamasına rağmen hikaye sürükleyiciydi. Ama açıklanmamış kısımlar vardı. Bir günde bitirmemden sevdiğimi anlayabilirsiniz zaten. Bu aralar daha çok cinayet romanı okumayı düşünüyorum hatta.

1 yorum:

  1. 5 liralık ucuz kitaplar içinde bana uygun olanını arıyordum, bu kitabı bana annem uzatmıştı. üç veya dört gün gibi bir sürede bitirdim. bitirdikten sonra bile hala bazı sayfalarını okuma isteği uyandırdı bende. çok güzel bir kitap. anlatımı akıcı, hikayesi yaratıcı... (bu arada bu kitap sayesinde hippi'nin ne demek olduğunu ve çöl gülünün nasıl bir renk olduğunu öğrenmiş oldum:) alıp almamakta kararsız kalmayın alın okuyun derim

    YanıtlaSil