5 Mayıs 2012 Cumartesi

Türkçe Mangalar!!

Karşımda duran "sev bizi ablaa, oku bizi ablaa, bizimle yat ablaa" diyen mangalarımla bakışıyordum az önce. Sonra durdum. Ben bir yazı yazayım yahu dedim ve kendimi burada buldum.

Naruto'yla başlayayım çünkü ilk aldığım Naruto olmuştu. Geçen yaz D&R'ı dolaşırken gözüme çarpmıştı. Gördüğümde aynen böyleydim:

"OOHA noluyoruz lan? Naruto mu o???"

Hayal mi görüyorum acaba falan faslını geçtikten sonra gözlerim dolmuş mangaya sıkı sıkı sarılmış bir şekilde kasaya uçtum. (Ciddi anlamda uçtum. O kadar çok kişiye çarptım ki... o.o) D&R'dan çıkıp eve nasıl gittim bilmiyorum. Yürürken bile sayfaları karıştırıyordum. Çünkü bu benim elimin değdiği, sayfalarını çevirebildiğim ve daha önceden bildiğim sevdiğim ilk mangaydı!

Naruto'nun 1. cildi ile baya bir kaynaştıktan sonra One Piece'in de geleceği haberini aldım. Sonra gelsin aylarca bekleyiş... Naruto devam etmedi, One Piece gelmedi falan derken birdenbire hızlandılar. Şu anda 4 cilt Naruto, 3 Cilt One Piece yayınlanmış durumda.

Peki kim yapmış bunları derseniz İstanbul'da bulunan Gerekli Şeyler adında bir mağazanın ürünü. Ben Mersin'de yaşıyorum ve sadece D&R'da bulabildim. Tabi ben internetten alışveriş özürlüsüyüm siz internetten sipariş de edebilirsiniz.

Şimdi gelelim Death Note'a. kendisi birçok kişinin Otaku olma yolundaki ilk adımıdır. Birçok kişinin "Manga Top 10" listesinde yer alır. Zaten cilt sayısı da One Piece ve Naruto gibi serilere nazaran az olan bir manga. Seviliyor da demiş işe koyulmuşlar sanırım. Güzel de yapmışlar. Boyutları Naruto ve One Piece'e göre birazcık daha büyük ama onlar da orijinal boyutta kalmaya çalışmışlar. Akılçelen Kitaplar yayınlıyor bu seriyi de. 

2 tane de çok fazla bilinmeyen manga buldumTürkçe basılan. Bunlardan biri Karl Marx'ın ünlü eseri Kapital'in mangalaştırılmış hali. Sadece ilk cildi var buralarda devamı geldiyse de bilmiyorum. Diğeri de Yengeç Gemisi adında bir manga.

Bunlar da fotoğraflar: 

Bu sayfaya çok gülmüştüm :D
Bu arada fotoğraf makinemi bir kere daha yere düşürdüm (ne zaman kullanacak olsam düşürürüm tipi falan kaydı zavallımın) ve ekranı kırıldı. Bu sefer daha bi feci kırıldı (evet daha önce de kırılmıştı) ve artık fotoğraflarımın köşesi kendiliğinden blurlu :D

2 yorum:

  1. Vallahi türkçe mangaların basıldığını göreceğim günün geleceğini söyleseler inanmazdım. Sonuçta daha birkaç sene öncesine kadar manga kültürüne aşina bir toplum değildik. Tabi son birkaç yılda otaku sayısı arttıkça yetkililer de bir el atılması gerektiğini fark etmiş olsa gerekler.

    Gerçi türkçe mangaların basıldığı haberi bana yabancı değil. Bir arkadaş haber vermişti. Ama "Naruto ve One Piece mi, peh !" diyerekten burun kıvırmıştım. Ama "Death Note" arşivimde bulunmasını isteyebileceğim bir manga. Samsuna geldi mi bilmiyorum gerçi. Bizim burası hala kültür kavramından uzak bir şehir.

    Cici mangaların için hayırlı olsun diyorum. İyi okumalar güzelim. Sen biriktir bir gün karşılaşırsak ben de otlanırım. :P

    YanıtlaSil
  2. D&R'da kesin vardır :D Şube ayrımı yapılmıyor diye biliyorum ._. ayrıca Death Note Kitapsan'da da vardı :D

    YanıtlaSil